Stukjes in het wild

Zijn gedachten niet ook virtueel?

Ik weet niet wat het is. Het suist in mijn hoofd. Drukte. Dromen. Daden. Ik wil, wil, wil. En word geveld door een haperend lijf en dito leden. Ideeën, kritische noten, over­pein­zin­gen, ludieke plan­ne­tjes. En angst. Of nee. Geen angst. Bedeesd­heid. Als was ik een heusche Belg. Ik word onzeker van mijn eigen zekerheid. De paradox van de Nederbelg.

Ik weet niet wat het is. Duizend woorden, maar geen zin. Geen volzin. Geen goesting. Met alles willen ophouden in de weten­schap dat ik over een uur al mijn woorden terugneem. Dat ik niet ophoud. Zelfs niet voor heel even.

Ik weet niet wat het is. Hobby’s te over, te veel, te fijn. Genoeg tijd­ver­drijf, maar geen tijd om te ver­drij­ven. Een kwestie van keuzes maken op een beslui­te­loos moment. En dan maar hopen dat ik voldoende lef heb. En dat ik nog weet waarvoor ik dat nodig had.

Ik weet niet wat het is. Drie websites, met een vierde in aantocht. En een vijfde in mijn hoofd. Een woor­den­di­ar­ree van hebik­joud­aar. Ook in mijn hoofd. Geen toets aan­ge­raakt, maar toch al tien stappen verder. Zijn gedachten niet ook virtueel?

Ik weet niet wat het is, maar ik heb u gewoon even niets te melden.

12 reacties

 • Soes

  Ik heb ook al zo’n last van een vre­se­lij­ke onge­du­rig­heid van ik-moet-zoveel-maar-waar-haal-ik ‑de-tijd-vandaan.
  En dan zit ik verlamd op de bank. En doe ik niets.

 • Joost Brummelkamp

  Wel, als iedereen dat zo wel­spre­kend zou doen, niets te melden hebben, dan zouden de wereld in het algemeen en het zoge­naam­de “internet” in het bijzonder er een stuk aan­trek­ke­lij­ker bij staan.

 • Sparce

  Mijn plannen zijn er, maar de tijd ontbreekt. En als de tijd er is dan beslis ik meestal net voor de pro­duc­ti­vi­teit dat ik liever bier drink. Of andere zaken doe. Spel­com­pu­ters, tv, kroegen. Het soort zaken dat pro­duc­ti­vi­teit tegengaat. Ik zou die zaken terug moeten dringen maar daar heb ik dan weer geen zin in. Dat helpt ook niet.

 • smara ratih

  Zoveel plannen, dat het elke dag een vre­se­lij­ke drukke dag word. Maar soms durf ik mij gewoon in een zetel gooien, en even mijn gedachten te verbannen.

 • Laurent

  Ja, her­ken­baar. Ik heb dat vaak op muzikaal gebied. Wel ideeën, maar dan geen structuur en te ver­brok­keld en uit­ein­de­lijk komt er niets van terecht.

 • PF

  Ge zult eens op vakantie motte gaan, u samen, zo met zun twee gaan val­scherm­sprin­gen of jonge bomen planten in Indonesie. En nee, gedachten zijn per definitie materieel mits geaard.

 • Lisa

  Ik heb een hoofd vol plannen maar omdat ik in dit nieuwe land, met een nieuwe taal en andere gewoontes (alles is gepland en buiten die periodes kun je geen f****.) verveel ik me te pletter. Mijn taal­les­sen, mijn yogales­sen, mijn ten­nis­les­sen beginnen pas in januari. Soms wou ik dat ik een logje had ;-)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.