Stukjes in het wild

Asjemenou

Uh, ja, reclame dus maar weer. Altijd een beetje saai, maar in het verleden heeft het gewerkt, dus ik blijf het doen.

*Loekie de Leeuw doet een dansje*

Aller­eerst de Wis­per­cur­sus­sen. De cursus Columns Schrijven in april in Gent zit helemaal vol, maar in de cursus over ander­hal­ve week in Leuven is voor zover ik weet nog een plaatsje beschik­baar. Klik hier om je in te schrijven.
Verder orga­ni­seer ik op 3 en 4 juli een Zomer­spe­ci­al Columns Schrijven voor Wisper in Gent die ik als volgt heb omschre­ven:
Op ludieke wijze aan materiaal komen voor een column, dat is de bedoeling van de Zomer­spe­ci­al Columns Schrijven. Natuur­lijk staan we ook stil bij de ver­schil­len­de ver­schij­nings­vor­men van de column en bij stijl, taal en opbouw. Maar de brein­bries die nodig is om een onderwerp op een originele manier te benaderen, voert de boventoon. Ideeën liggen op straat, invals­hoe­ken op een vergeten hersencel in je hoofd en mooie woorden nestelen zich stiekem op een van je smaak­pa­pil­len. In twee dagen gaan wij die ideeën, invals­hoe­ken en woorden zoeken… en vinden.
Deze cursus staat nog niet op internet, maar je kunt altijd naar Wisper bellen. Dan ben je er vroeg bij, wat een voordeel kan zijn, gezien het feit dat de eerste cursus Columns Schrijven in Gent vier maanden op voorhand al vol zat.

*Loekie blaast op zijn fluit*

En dan: Antwerpen. Vanaf 23 februari geef ik vijf zater­da­gen een cursus Columns Schrijven bij de Schrij­vers­Aca­de­mie in Antwerpen. Ik weet niet precies hoe het ervoor staat met de inschrij­vin­gen, maar ik heb het vermoeden dat er nog plaats is, dus aarzel niet en schrijf je in. Inschrij­ven kan per e‑mail (zie de gegevens op de website).

*Loekie valt op zijn hoofd*

Tot slot: de cursus eind­re­dac­tie van Miles staat ook weer gepland voor het voorjaar. Samen met good ol’ Ludo Per­men­tier (bekend uit de Standaard en van de jury van het Groot Dictee) geef ik tien weken op dins­dag­avond een zeer gedegen cursus eind­re­dac­tie voor beroeps­schrij­vers en studenten. De cursus is prijzig, maar een voordeel is dat je dit jaar oplei­dings­che­ques kunt gebruiken. Inschrij­ven kan via de website van de Miles Academy.

*Loekie zwaait*

9 reacties

 • Sarah

  Joepie!
  Ik heb al navraag gedaan bij de schrij­ver­aca­de­mie (A’pen), maar ik heb één pro­bleem­pje: ik kan echt niet op zaterdag 15 maart. Alle andere data wel. Dus als dat op een of andere manier op te lossen valt, word jij mijn nieuwe juf :)
  Groetjes
  Sarah

 • Zezunja

  @ Sara: Wat mij betreft kun je best een keertje niet komen, ik kan je wel per mail op de hoogte stellen van wat we doen die keer. Het zou leuk zijn als je je inschrijft. Of heb je nog een anders­soor­ti­ge oplossing in gedachten?

  @ Miss Puntkomma: We zullen heel erg inspelen op het werk van de cursisten. Dus als jij web­schrijft dan zullen we daarvoor zeker wat inlassen. Voor het overige is het heel erg diepgaand op het gebied van taal, structuur en stijl.Het is zeker niet alleen jour­na­lis­tiek, er zullen ook vertalers en anders­soor­ti­ge redac­teu­ren (redac­teurs op z’n Vlaams;)) inschrij­ven. Sterker: misschien zitten er helemaal geen ‘zuivere’ jour­na­lis­ten bij. Bovendien is Ludo van oorsprong ook geen jour­na­list.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.