Stukjes in het wild

De kleu­ter­mo­no­lo­gen – 10 dingen die ik over deze week wil opschrij­ven (2)

10. Wij zijn dead­line­wer­kers. Het was 24 december, de dag van kerst­avond. De dag dat er een stuk of wat quiz­vra­gen, een stuk of wat moppen en een stuk of wat surprises/cadeautjes klaar moesten zijn. Ik had nog drie uur om het kabou­ter­lied te oefenen, om cadeau­tjes in te pakken, een fees­tout­fit bij elkaar te schar­re­len en de laatste hand aan mijn surprise te leggen. Drie uur is heel veel voor dead­line­wer­kers. Plots trof ik op internet een bericht dat er al om 14.00 uur gestaakt zou worden bij de treind­con­duc­teurs en dat betekende dat we al om 13.00 weg­moesten en dat we dus nog maar drie kwartier in plaats van drie uur zouden hebben. En dat is heel weinig voor dead­line­wer­kers.

9. Ik gaf een geschenk­bon van de kring­loop­win­kel cadeau. Een bon die ik zelf graag had willen hebben.

8. De visite was hart­ver­war­mend. Ze vonden het fijn bij ons. En ze zeiden dat. Veel­vul­dig. Dat het zo fijn was. Dat ze zo’n echte kamer hadden, met een echt bed, en dat ik zo lekker kon koken. Dat we op vakantie wonen. In een fan­tas­ti­sche buurt, waar je eigenlijk elke avond een avond­wan­de­ling moet maken. En dat ze vaker komen. Mijn vrienden. Ze vonden het fijn bij ons.

Oei, bijna weer punt 8 en punt 10 te lang gemaakt. Maar deze keer ga ik stug door.

7. We hebben het laatste seizoen van Heroes uit en ik weet het niet met die serie. Ik wil het volgende seizoen zeker zien, maar hij haalt het toch niet bij de bank­han­gers van de afgelopen jaren Six Feet Under, Lost en The Soprano’s.

6. Golfen op de Wii is helemaal de max. Dankzij Dwarzand kregen we eindelijk door welke belang­rij­ke info het scherm ons geeft en hoe spannend het spel kan zijn. Dwarzand mag vaker komen logeren.

5. Wij hebben iets nieuws. Maar voor mensen die in de jaren zeventig hun inboedel aan­schaf­ten is het iets heel ouds. Wij hebben sinds vorige week een fon­due­stel. Heel retro, don­ker­blauw emaille, met een knalrood plastic draai­schijf eromheen. En ook nog een Creuset-kaasfondueschaal. Dus vrienden: maak uw borst maar nat, we’re going seventies.

4. Ik heb de afgelopen week vier keer een toe­ris­ti­sche wandeling door Leuven gemaakt teneinde mijn bezoek te vermaken en het gekke is: het gaat niet vervelen.

3. Het mooiste vuurwerk in Leuven was toevallig door onze buren aan­ge­schaft. daarom hadden wij in deze vuur­werkar­me regio toch eer­ste­klas uitzicht. Met zestien man op tuintafel, met ons hoofd in de vuur­s­pet­ters. Het was mooi.

2. Het goede voornemen voor 2008 is: uitvinden hoe je zonder ligbad een geniepig klein gaatje in een twee­per­soons­lucht­bed vindt.

1. Ons hoog­te­punt in 2007: ook zonder dat luchtbed zes mensen een fijne slaap­plaats kunnen geven.

Zie ook de mislukte poging hieronder

4 reacties

 • Marina

  Voor wat betreft punt 7: Doe toch Invasion en The 4400. Echt.

  En voor wat betreft punt 2: maak er een mooi jaar van! Met of zonder luchtbed/ligbad.

 • Zezunja

  Maar The 4400 hebben we natuur­lijk al gezien.
  Een soort Heroes eigenlijk… ;)
  En Invasion, daar heb ik nog niet van gehoord.

 • frommel

  ik heb me redelijk vermaakt met heroes. niet slecht. niet goed. ik heb me nog meer vermaakt met lost seizoen 3. en nu baal ik dat het zeker 9 maanden gaat duren voor seizoen 4 op dvd uit is. razend­be­nieuwd welke absurde ver­haal­lijn ze nu weer op tafel leggen. ik denk dat ik twin peaks ga herkijken.….

 • Zezunja

  Jaja, dat zijn wij nu ook van plan: Twin peaks!
  En dat redelijk vermaakt/nietgoed-nietslecht is ongeveer wat ik probeer te zeggen bij punt 7.
  En ja, Lost. Zucht. Ik moet zelfs het tweede deel van het laatste seizoen van de Soprano’s nog kijken. Geen geld voor de dvd-box en die serie willen we per se met onder­ti­te­ling zien.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.