9 reacties

 • Skar

  Heel her­ken­baar. Ik was laatst – na een sol­li­ci­ta­tie – nog een week bezig met alles te per­fec­ti­o­ne­ren. Beetje zinloos, maar ja ;-)

 • eddiefromohio

  Inderdaad heel her­ken­baar. Na een sol­li­ci­ta­tie, een moeilijk gesprek, een interview, een sketch, … en dan vallen de woorden en zinsneden netjes op hun plaats.

 • Zezunja

  @ Skar: Ja! Ja! Zo lang kan dat duren! Vreselijk.

  @ Aargh: Soms, maar meestal slechts prevelend. Vaak in een loop (het Engelse woord deze keer).

  @ Eddie: Ja, ik wilde mezelf eigenlijk ook al aanvullen met inter­views, moeilijke gesprek­ken en lessen. In de trein terug geef ik altijd de beste lessen.

 • Louise (uit Wonderland)

  Hm. Iemand gaf me ooit de raad ‑ik stond voor een Moeilijk Gesprek: vraag je op voorhand af hoe je uit dat gesprek wil buiten stappen. Het ging nog niet zozeer om ‘Wat wil je zeker gezegd hebben?’ maar meer om ‘Welk gevoel wil je hebben als je buiten komt?’ (en eventueel: Welke gevoel wil je dat de andere heeft?) en ‘Wat wil je bereikt hebben!’.
  Dat was een gouden raad. En ze werkt altijd.

 • dP

  Ik heb dat nou (bijna) altijd als een onbekende vervelend tegen mij (of een andere onbekende) doet. Achteraf kan ik die altijd op zijn plaats zetten.

 • lucie

  Ik heb dat ook! De fiets is voor mij de ideale plaats om gesprek­ken die ik al eens gevoerd heb, nog eens te overlopen, of gesprek­ken die ik nog moet voeren voor te bereiden. Ben blij dat ik niet de enige ben :)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.