Stukjes in het wild

Hoe mijn lief geen middel schuwt om mij een seven­ties­in­te­ri­eur aan te praten

‘Nou ja, en toen bleef die man daar maar staan…’
‘…’
’ … wat ik heel brutaal vond, maar dat is natuur­lijk heel normaal voor inslui­pers, dat ze brutaal zijn.’
‘…’
‘Anyway, ik werd wakker, dacht ik, en toen stond-ie daar nog stééds.’
‘…’
‘Dus ik stak mijn hand uit om hem te slaan…’
‘…’
‘…wat natuur­lijk een heel suffe manier is om een insluiper weg te jagen. Ik bedoel: ik ben er niet eens bij gaan staan.’
‘…’
‘En toen hoorde ik heel hard ‘kadeng!’. Dat was mijn hand tegen het nacht­kast­je.’
‘…’
‘Waardoor ik besefte dat die man niet op die plek kon hebben gestaan. Want je hand tegen een insluiper doet ‘plof’ en geen ‘kadeng’.’
‘…’
‘Toen voelde ik me heel stom, omdat ik al die tijd al dacht dat ik wakker was. En dat er dus écht een insluiper was.’
‘…’
‘Maar hij stond bij een wit barretje, dat had me te denken moeten geven…’
‘Een wit barretje?! Dus je droomt van een wit barretje? Dus toch? Yes!!!’

In plaats van dat hij mij geluk­za­lig vastklemt, omdat ik zojuist aan een insluiper ben ontkomen, pint hij me vast op dat witte barretje. En mijn liefs ‘smaak’ in ogen­schouw nemend, moet ik oppassen dat ik niet bin­nen­kort word verrast met een zitkuil, grove muurstuc en, o hell, een wit barretje.

15 reacties

 • oker

  komaan! Smijt hij dan nooit met hippe termen als retro en vintage? Of spiegelt hij je dan geen VW busjes met mooie lang­ha­ri­ge mannen…nee dat natuur­lijk niet. Maar grafische prints dan toch wel.

 • Zezunja

  @ Irene: Pcies, en ook sixties. En über­wan­sma­ke­lijk ja. Ik voel me dus flink in de val gelokt.

  @ Polle: Ja, jeugd­sen­ti­ment, bij vriendjes en vrien­din­ne­tjes thuis. Ik keek mijn ogen uit. Ik kende ook iemand met een zitkuil en talloze mensen met heel grove muurstuc.

  @ oker: Nope, hij dreigt alleen met niet te overziene lelijk­heid en hij neemt niet eens de moeite daar een modieus woord voor te bedenken. Echt heel gevaar­lijk allemaal.

 • esther

  Wij hebben geen zitkuil, maar wel van die grof­kor­re­li­ge muren waar Yuri misschien een moord voor zou doen :) Brrr, als het goed is worden ze eind van het jaar weg­gestuct.

 • claver

  Ik ben in de war. Ik hou van 70’s interieur. Of eigenlijk attri­bu­ten uit de 70’s (zoals ik zelf bij­voor­beeld. Ik hou erg van mezelf blijkbaar). Ik struin zelfs op konin­gin­ne­dag wanhopig de markt af om mijn ‘heel erg oranje met nog erger­paar­se bloemenprint- keu­ken­at­tri­bu­ten collectie’ compleet te krijgen.
  Maar dan heb ik misscjien goon geen smaak.

 • Yuri Maanzand

  Iedereen die nog iets te zeggen heeft over dat barretje, nodig ik uit om over tien jaar in onze woonkamer iets te komen drinken en tijdens een proef­on­der­vin­de­lijk debat aan dat barretje het onderspit te komen delven. Puh.

 • Zezunja

  @ Peet: Granol ha! Ik heb er even op gegoogeld. Dat is heel erg ja. Net als dat grove pleis­ter­werk met rimpels en golven, waaraan je je huid bij het minste of geringste openhaalt.

  @ Claver: Sommige stijlen uit de seventies zijn wel mooi, maar zo’n barretje vind ik heel porno en bistro. Evenals een zitkuil en grove muurstuc. Bistro­por­no is niet zo mijn ding.

  @ Yuri: Right now ben ik een konijn in een stel koplampen.

 • endanik

  Let op Yuri! Ik denk even mee: boven die bar hangen van die gevloch­ten mandjes, omgekeerd met een boe­ren­zak­doek eromheen. En natuur­lijk ligt de bar bezaaid met die zelf­ge­maak­te asbakken van keramiek, waarin de oranje kleur de boventoon voert. Nog 60- of 70-er: er staan bor­rel­glaas­jes met siga­ret­ten en jij draagt een schort met de opdruk: Ik ben bar man!
  Tot over 10 jaar (of zoveel eerder als jij het pleit gewonnen hebt).

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.