Stukjes in het wild

O ja

* Als de mensen die een neus­cor­rec­tie zoeken, leren dat er geen spatie moet tussen ‘neus’ en ‘correctie’, hoeven ze niet via Google door te klikken naar Het Eiland Neus alwaar wij veel cor­ri­ge­ren, maar geen neuzen.

* Is het normaal in België om ontdopte rauwe eieren eerst in een kommetje te gooien, alvorens ze te bakken?

* Ik ben soms stiekem blij dat ik slechts schulden heb bij Fortis en geen spaargeld of aandelen.

* Mijn lief is de kalmheid zelve, maar toen hij dacht dat ik langs die stil­staan­de auto ragde, deed hij ineens heel Belgisch hys­te­risch (Belgisch hys­te­risch is eigenlijk nog best kalm). Het was slechts de spiegel, en dat vond ik stiekem jammer, want die hummer was zo breed, dat-ie het verdiende dat er een kneus langs zou raggen.

* Dat kastje (zie het schimmige woord ‘productie’ onderaan) is nog niet af. Foto laat dus op zich wachten.

* Ik schaamde me toen ik per ongeluk had opge­schre­ven dat ik onlangs ‘de Britse versie van The Office’ had gezien en dat-ie tegenviel. ‘Nu denkt iedereen dat ik zo’n halvegare ben die dweept met de Ame­ri­kaan­se versie’, piepte ik tegen mijn lief. Ik heb het in het stukje gewijzigd, maar de meeste bezoekers waren al geweest, het kwaad was al geschied. Dus even voor de goede orde: in 2005 zag ik de Britse versie en die vond ik fan­tas­tisch. Twee weken geleden zag ik een stukje van de Ame­ri­kaan­se versie en daarover schreef ik dus: ‘…en hoewel die tegenviel, viel-ie toch mee.’ Goed, dan is dat recht­ge­zet.

* Michael Boogerd zei tijdens een van zijn com­men­ta­ren bij de rit op de Alpe d’Heuz dat ‘dinge tegen dinge aan­ge­re­den was’. Daar werd ik heel jolig van.

* Ik vind Café De Liefde per ongeluk een heel goed tv-programma. Daar heb ik geluk aan, want als het kut was, had ik mooi wel mijn naam eraan verbonden. Maar het is niet kut, het blijkt zelfs heel inte­res­sant. Allemaal kijken dus, die laatste twee afle­ve­rin­gen (woensdag rond kwart voor elf op Nederland 2). Voor al mijn columns over zoenen en onmin kunt u hier klikken. Voor de eerste vier uit­zen­din­gen hier.

* De opruiming gaat goed en gestaag. We hebben nu een hip­pie­ka­mer met geile wijven aan de muur en een studio met piano, vier gitaren, de laptop, gara­ge­band en dui­zen­den­een malle, kleine instru­ment­jes van chic­kens­ha­ke tot mondharp en van neusfluit tot pologo. Wij willen beiden die kamer annexeren.

* Er komt zo iemand in onze hip­pie­ka­mer met geile wijven logeren. Het is een hetero-vrouw. Dikke pech.

12 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.