Losse opdrachten

Un petit com­mer­ci­al break

Omdat er veel cursussen al in september beginnen en jullie vast niet dagelijks de site van Het Eiland Neus herlezen, even een over­zicht­je van alle cursussen die jullie bij mij kunnen volgen dit najaar:

Cursus Columns Schrijven bij de Schrij­vers­Aca­de­mie in Antwerpen
Vijf zater­da­gen (namid­da­gen) in september. We schrijven, schrappen, schaven en lakken. Na vijf weken heb je vier columns, een hoop ideeën en hopelijk nog meer zin in schrijven. Voor meer infor­ma­tie en inschrij­vin­gen kun je terecht op de site van de Schrij­vers­Aca­de­mie.

Cursus Columns Schrijven bij Wisper in Leuven
Vijf don­der­dag­avon­den in oktober en november. Zie de beschrij­ving van de cursus in Antwerpen. Voor meer infor­ma­tie en inschrij­vin­gen kun je terecht op de site van Wisper.

Cursus Jour­na­lis­tiek Proza – Reportage Schrijven bij Wisper in Leuven

Vijf zater­da­gen in oktober en november (hele dag). Zin om mooie lange verhalen met een kern van waarheid te schrijven? Volg dan de cursus reportage schrijven. Het eerste deel van de cursus is gericht op research: eropuit gaan, inlezen, navragen, plannen. Dan volgt de gebeur­te­nis waarover je een reportage gaat schrijven. De laatste drie weken schrijven, lezen en her­schrij­ven we de verhalen. Voor meer infor­ma­tie en inschrij­vin­gen kun je terecht op de site van Wisper.

Cursus Webloggen bij Wisper in Leuven
Tien maan­dag­avon­den in september, oktober en november. De cursus bestaat uit twee delen. Enerzijds het bouwen van het weblog, de lay-out en het toevoegen van beeld, geluid en andere toe­pas­sin­gen. Ander­zijds, en daar kom ik in the picture, het bedenken van het concept, de inhoud, de schrijf­stijl en de beeldtaal. Vijf avonden verzorg ik lessen over content op basis van mijn ervaring als tijd­schrift­den­ker en weblogken­ner. Voor meer infor­ma­tie en inschrij­vin­gen kun je terecht op de site van Wisper.

Er volgen ver­moe­de­lijk nog meer cursussen, daarover zal ik jullie op de hoogte houden.

12 reacties

 • Bar

  Wat heb jij een leuke site zeg! Echt heel erg leuk. Ga je vaker bezoeken.

  xxx Bar.

  Zou je het leuk vinden om te linken?

 • vir

  Ik vind geen info over een cursus webloggen op die site van Wisper. Zou je me kunnen zeggen waar ik die precies vind?

  Misschien schrijf ik me wel in, jaja.

 • Zezunja

  @ Allen: Jazeker! Het – is – leuk!

  @ Vuur: Ja, doen! Die zater­dag­mid­da­gen zijn altijd best leuk en ik word er ook steeds beter in!

  @ Aargh: ‘Ze’ is o.a. ikzelf. ;) En er is (gek genoeg?) echt wel vraag naar.

  @ Kakeltrut: Yes! Dat is tof. Welkom!

  @ Vir: Ieuw, ik kan ‘m ook niet vinden. Ik zal eens navragen. Normaal is er ook meer dan alleen een pdf- overzicht. Ik hou je op de hoogte.

 • eva

  Zeer scoon, zezunja! Ik had je blog nog nooit gezien, maar bij deze blij je gevonden te hebben.

  Eva theater van Wisper

 • ysabje

  Ik heb de vier­ja­ri­ge opleiding bij de schrij­vers­aca­de­mie gedaan. Naja, ’t is te zeggen: ik moet het laatste jaar nog doen: het eind­werk­jaar.. Ik moet weer eerst wat meer in mijn pen kruipen om het af te werken.
  Maar de schrij­vers­aca­de­mie is wel een aanrader vind ik. Ik heb er veel geleerd en ook veel afgeleerd…

 • Kuikentje

  Natuur­lijk wist ik heus wel dat dat je in je niet-digitale leven geen Zezunja heet, maar dat ik nou weet hoe je volgens je paspoort dan wel heet, vind ik eigenlijk helemaal niet leuk :-(

  *negeert hard­nek­kig zojuist opgedane kennis*

  Veel succes met het geven de cursussen Zezunja!
  ;-)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.