Stukjes in het wild

Vet­vlek­ken op mijn leven


Zomer 2008, Ootmarsum

Soms zitten er zwarte vlekken op mijn lenzen. Mas­ca­ra­vlek­ken. De oorzaak ligt bij mijn bij­ziend­heid. Herman Kuiphofs ‑9 werd een handicap genoemd. Ik heb ‑11.
Mascara breng je het beste aan met je con­tact­len­zen uit, dan komen er de minste vet­vlek­ken op je uitzicht. Maar als je ‑11 hebt, is dat schier onmo­ge­lijk. Je ziet je wimpers pas als je het spie­gel­tje op zo’n twee cen­ti­me­ter afstand houdt. Mijn hand past niet in een ruimte van twee cen­ti­me­ter.
Mijn wimpers zwart verven doe ik dus nood­ge­dwon­gen met mijn con­tact­len­zen in. Met als gevolg: veel vet­vlek­ken op mijn leven.

11 reacties

 • Wenz

  Ik dacht ook meteen aan laten verven… min elf, dat is niet mis. Nog een wonder dat je je con­tact­len­zen in kunt doen zonder in je oog te steken of met je hoofd tegen de spiegel te botsen. ;)

 • Soes

  Tsss. En ik vind mijn ‑4.75 al heel erg.
  Maar ben je dan zo’n bib­ber­kont? Ik heb nooit mascara op mijn lenzen…

 • ton

  Ik wist (zelfs na twee huwe­lij­ken en nu in mijn tweede niet-huwelijkse samenleving)helemaal niet dat je daar een spie­gel­tje bij nodig hebt. Maar ja, mijn broer met ‑10 gebruikt geen mascara (tenminste niet als ik hem zie).

 • Zezunja

  @ Swan: Mijn pri­o­ri­tei­ten­lijst qua uiterlijk is zó lang en zó duur dat ik ‘m uit het raam hem heb gesmeten en nu door het leven ga zonder pri­o­ri­tei­ten­lijst.

  @ Wenz: Je grijp­ta­lent wordt onge­ë­ve­naard als je alles op de tast moet doen.

  @ Soes: Mijn wimpers komen daar waar ze omhoog bollen bij het sluiten van mijn oog tegen mijn oograndje en langs die weg is het een kwestie van copy/paste vetvlek.

  @ Ton: Ik ben voor zover ik weet een van de weinige vrouwen die het inderdaad zonder spie­gel­tje kan. Maar het risico op een car­na­vals­uit­dos­sing wordt wel een stuk groter zonder spiegel.

 • esther

  -11? Goeie genade. Ik heb ‑5 aan 1 oog en ‑2,5 aan het andere. dat verschil, plus een cilin­der­af­wij­king, maakt kijken ook een beetje lastig zonder bril.

 • Zezunja

  @ Esther: Mascara en bril is trouwens ook een leuk verhaal. Al die zwarte puntjes van een te korte bril dan wel te lange wimpers. Het leven van mas­ca­ra­smeer­ders gaat niet over rozen.
  @ Berta: Zo bekeken zijn lenzen/mascara inderdaad geen goede com­bi­na­tie, hoe je het ook aanbrengt. Maar ik heb beige wimpers. Imagine: beige wimpers bij een donker type. Dat is weird.

 • Gypsy

  Holy crap, ik dacht dat ik een aardige len­zen­ko­nin­gin was met m’n ‑9! Doe altijd mascara op met lenzen in, en krijg soms alleen bij het uitdoen er wat zwart op. Maar ogen schoon­ma­ken met lenzen in lijkt me geen goed plan. Indien gebrild, dan ga ik mas­ca­ra­vrij ter voor­ko­ming van een zwart­ge­stipt wereld­beeld.

 • elswittem

  Hallo! 

  Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rond­han­gen, ben voorheen nog op dit board geweest en nu kon ik niet meer binnen geraken omdat ik mijn oud paswoord en naam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

  Ik dacht ik stel me even terug voor

  Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldnood na het over­lij­den van mijn man. Ik heb een zoon van 10 jaar dus alle tips zijn welkom!

  bedank,

  Els Wittem

 • ria franke

  Misschien kun je wan­del­uit­jes aanbieden aan mensen in een bejaar­den­huis. Of jemaakt een lees­club­je met een groepje, je maakt het gezellig en vraagt een kleine bijdrage.
  Zelf werk ik als bege­leid­ster op school­bus­sen van een taxi­be­drijf. Ik begeleid daar gehan­di­cap­te kinderen en help bij in- en uistappen naar en van school en let op dat tijdens de rit alles goed verloopt.
  Je moet iets verzinnen. Succes!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.