Stukjes in het wild

En ik vond ’t nog wel zo’n knap geheim

Als je niet weet wie The Stig is, hoef je niet verder te lezen. Ik ga het namelijk niet uitleggen. Maar als je het wel weet, dan heb je misschien inmiddels gehoord dat hij ont­mas­kerd is. En sinds vandaag kun je ‘m ook daad­wer­ke­lijk bewon­de­ren in allerlei media. Maar dán. Een zin in De Standaard die uit een artikel in The Telegraph kwam:
“Ook een bouw­vak­ker had de iden­ti­teit van de test­pi­loot ontdekt, toen hij tijdens werk­zaam­he­den in het huis van Collins het witte kostuum en de witte hand­schoe­nen van ‘The Stig’ zag liggen.”
Dat viel me vies tegen. Het best bewaarde geheim van de BBC was een beroerd bewaard geheim. Het was puur toeval dat niemand er eerder ach­ter­kwam.

12 reacties

 • Susan

  Dus ik dacht na je eerste zin; niet verder lezen. En deed het toch. Om tot de conclusie te komen dat ik het toch wist door wat je schrijft, haha.
  Inderdaad wel erg ont­nuch­te­red als je er achter komt dat het niet zo’n kanap geheim blijkt.

 • Lisa

  Echt? hahaha, dit ga ik aan mijn vriend vertellen! Oh ja, ik kende hem tot 2 jaar geleden ook niet, totdat ik een vriend kreeg die gek op auto’s is.

 • Polle

  Ik vermoedde eigenlijk altijd dat The Stig een variabel “iemand” was. Dat er gewoon iedere keer iemand anders in dat pak en onder die helm zat. Dat het nu een “echt mens” blijkt te zijn, is voor mij dan wel weer een magische ont­hul­ling.

 • *janneke*

  oh ja, zie de onder­ti­tel van jouw stukje, haha.
  Maar inderdaad zonde dat hij het zomaar gezegd heeft; ik zeg ontslaan en een nieuwe geheime Stig!

 • Drs. Johan Arendt Happolati

  Vrouwe Zezunja,
  Gaat het hier over ‘Top Gear’ en over auto’s?
  Laat deze beker dan aan mij voorbij gaan.
  Meer zeg ik niet.
  Uw Drs.
  P.S. Graag in uw volgende afle­ve­rin­gen ook niets over voetbal.
  Waarvoor dank.

 • Zezunja

  @ Susan: Wel magisch, dat je het ineens toch wist. ;)

  @ Lisa: Het aardige is: je hoeft helemaal niet van auto’s te houden om Top Gear fan­tas­tisch te vinden. Ik hou to-taal niet van auto’s, ik heb een rij-examentrauma en tóch kijk ik dolgraag naar dat programma.

  @ Ráchel: Ja hè.

  @ Polle: Haha, heel goed, altijd op je hoede zijn.

  @ Janneke: Iemand blogde ooit dat hij dat t‑shirt had (was het timmie tv?) en ik vond dat inderdaad een heel lollig t‑shirt.

  @ hr ‘ti: Voetbal! U brengt mij op ideeën! ;)

  @ MC: Het is een wonder dat je hier dan nog komt… dank daarvoor. ;)

  @ Jeroen: Kijk eens aan, wat een stukje al niet vermag. Moet ik dan niet eigenlijk welkom zeggen? Enne… kerels zijn wel door­zich­tig hè? (of heb ik mezelf nu gelijk weer uit jouw rss-reader geka­ta­pul­teerd?)

 • Gypsy

  Whaha, dat was me nog helemaal ontgaan! Nu nog ontdekken wie de man in het witte pak was die afgelopen herfst op de rode lopers enzo te vinden was.

 • frommel

  Phil Collins?

  Ik ga niet klikken. Ik wil het niet weten. Ik hou van dingen niet weten. Van dingen wel weten overigens ook. Maar dit wil ik niet weten. Punt.

  Voor iemand die niets maar dan ook niets met auto’s heeft kijk ik trouwens wel heel graag naar Top Gear.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.