Stukjes in het wild

MAAR-WIE-BEN-IK-IN-HEMELSNAAM-?

Dus ik word op een dag wakker en ik denk: IK-MOET-NU-MIJN-WEBSITE-VERBOUWEN. Dat ik midden in de drukste periode van het jaar zit, maakt niet uit, dat ik bijna in het vliegtuig naar Barcelona stap, doet niet ter zake en dat ik zo over­span­nen als een ei ben: so be it. IK-MOET-MIJN-WEBLOG-VERANDEREN.
NU.

Dus mijn lief wordt wakker en kijkt niet begrij­pend naar mijn main­tenan­ce-pagina. Hij zegt niks, want hij is allang blij dat ik in mijn ver­an­der­woe­de niet mijn biezen pak. IK-WIL-HET-HE-LE-MAAL-ANDERS, zeg ik dwingend. Uh, ja, ik weet het niet, zegt hij, nau­we­lijks onder de indruk. Hij weet ook dat ik in het 6‑jarig bestaan van mijn website al 17 x alles HE-LE-MAAL-ANDERS wilde.

Dus ik zet een asbak tussen ons in op de keu­ken­ta­fel. En ik steek van wal. Ik wil dat die website helemaal uitdraagt wie ik ben. MAAR-WIE-BEN-IK-IN-HEMELSNAAM-? vraag ik hem. Uh, ja, stamelt hij. NOU-?, vraag ik onge­dul­dig. Uh, ja, zegt hij weer. IK-HEB-EEN-BRILJANT-IDEE-NODIG, zeg ik. Om de druk wat te verlagen.

Dus ik begin wat te knutselen. Tong tussen mijn tanden, voort­du­rend het spoor bijster. ER-KLOPT-IETS-NIET, zeg ik tegen hem. DIT-BEN-IK-HELEMAAL-NIET. Maar het is toch mooi?, zegt hij. Ik val stil. Voor even. NEE-HET-MOET-HE-LE-MAAL-ANDERS. En ik zwijg.


Klik voor een groter exemplaar.

Dus ik begin helemaal opnieuw. In de drukste periode van het jaar, met een half been in Barcelona. HET-IS-EEN-LASTIG-WORDPRESS-THEMA, roep ik uit. Het is inderdaad geen eenvoudig WordPress-thema, stelt hij vast. Maar hij is de redder in de nood. Eentje die ik nau­we­lijks verdien. HET-MOET-WEL-HELEMAAL-KLOPPEN, zeg ik, terwijl ik hem de losse eindjes geef.

Dus het is meer dan een maand later en nog klopt niet alles. En hoewel ik alles zelf bedacht en gemaakt heb, wil ik nog immer uitroepen DIT-BEN-IK-TOCH-NOG-NIET-HELEMAAL-HOOR. Want, tja, je zult maar ambitieus zijn.

Dus ik heb ineens heel lange haren, en een heel bleke huid. En u weet: DAT-BEN-IK-HELEMAAL-NIET, want mijn haar is nu ongeveer zo lang:


Klik voor een groter exemplaar.

EN-DAT-BEN-IK-DUS-WEL. Gewoon een 35-jarige, die met haar nichtje door een Spaans museum wandelt (zie foto). Met helemaal niet zulke lange haren.

Dus als ik uitriep dat ik het ALLEMAAL-NIET-MEER wist, zei hij: heb ver­trou­wen! Vertrouw erop dat het hoe-dan-ook wordt zoals jij bent en dat je schrijf­stijl voldoende is.

MAAR-HOE-DOE-JE-DAT-DAN-?, zei ik terwijl ik mijn handen ten hemel hief.
Uh, ja, zei hij. Gewoon. Je website online zetten en schrijven.

O ja.
Okay.

18 reacties

 • Frouke

  Helemaal goed.
  Deze vind ik het meest Zezunja (meets Maartje) van alles wat ik ooit hier voorbij heb zien komen.
  Door de waarheid te over­drij­ven, er juist dich­ter­bij komen.
  (Las ik ergens, weet niet meer waar, maar het lijkt hier geheel van toe­pas­sing).

 • Lisa

  Ik krijg de plaatjes niet helemaal erop… gewoon een tekst eigenlijk maar ik vind hem al veel beter dan de vorige… die vond ik niet zo jou…

 • Zezunja

  Bedankt! Fijn dat-ie kennelijk zo mij is.

  @Lisa: Welke browser gebruik je? En welke plaatjes zie je niet? Die in de stukjes? Of de ach­ter­grond? Of zie je de papier­snip­pers als kopjes niet?

 • Vicky

  Ik vind je nieuwe site alvast fan­tas­tisch!
  Oftie helemaal “jou” is… daar ga ik me niet over uit­spre­ken maar het is wél een mooie lay-out geworden. Zeer leesbaar, rustig en toch ook weer niet saai.
  Well done :)

 • Zezunja

  @ Esther & Vicky: Dank je wel. Fijn te horen.

  @ Van de Pot Gerukt: Klik maar op de tweede foto: ik was er al! Mag jij raden waar dat was…

 • Rutger

  Sowieso ben ik fan van je layout. En dat layouts maken verdoemde stress maken geeft, had ik je kunnen vertellen.

  Boel veel plezier in Barcelona, want dat heb je wel verdiend na zo’n Mega Grote Onder­ne­ming.

 • Lisa

  De plaatjes die je bij de tekst toevoegt, deden het toen ik de eerste keer langskwam niet. Ik moest op reageren klikken en dan kwamen ze op… bij firebox want dat gebruik ik. Vandaag, mijn 2e bezoek, is dat niet meer zo! Ik vind trouwens die foto’s mooi erbij. Na inmiddels drie logjes te hebben gelezen vind ik het ook een rus­tig­ge­ven­de lay ‑out hebben.

 • nova

  Ziet er goed uit. Alleen: ik kom zo nu en dan eens kijken en dan lees ik meteen alles wat ik gemist heb, maar dat is nu wel lastig geworden, krijg de laatste ver­haal­tjes niet “gewoon” onder elkaar.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.