Stukjes in het wild

The Best & the rest of Little White T‑shirt: Dressing up Marianne

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T‑shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smit­her­eens 9. Breeze 10. Iris 11. San­sep­her­ia 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, ver­schij­nen de komende weken online

LWTlogo

Inleiding
We hadden veel tegen: een ver­tra­gen­de Tascam-4-sporenrecorder, ondeug­de­lijk computers, scha­bou­we­lijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vast­be­ra­den­heid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capa­ci­tei­ten om tussen de boe­ken­kast en het schaak­spel te doen alsof we met z’n tweeën een vol­tal­li­ge band waren.
Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T‑shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien half­fa­bri­ca­ten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis mee­luis­ter­den, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van ver­traag­de sporen, vergane cas­set­te­band­jes en voor­oor­log­se drum­ma­chi­nes als monument te pre­sen­te­ren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

Dressing up Marianne
Hoe is het zo gekomen?
Ik kan me her­in­ne­ren dat ik zei dat ik een liedje wilde maken met de sfeer van ridders en jonk­vrou­wen. Dat werd Dressing up Marianne. Op zezunja.nl was het destijds een succes. Een van mijn trouwe lezers maakte er een mix van met wat meer instru­men­ten, met de wel­lui­den­de titel ‘Messing up Marianne’.

Wat zegt de enthou­si­as­te­ling?
Als we beroemd zouden worden dan zou dit onze mega-balladhit worden. Daar waren we vast van overtuigd. Ik was trots op de tweede stem­me­tjes, de canon en de malle tekst. En op Dwarzand.

En wat zegt de kniesoor?
Fokking ruis en soms wat weinig balans tussen gitaar en zang. Het kan altijd mooier.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drum­ma­chi­ne: Dwarzand

Klik hier om Dressing up Marianne te luisteren.

2 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.