Stukjes in het wild

The Best & the rest of Little White T‑shirt: Friggin’ Horse

LWTlogo

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T‑shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smit­her­eens 9. Breeze 10. Iris 11. San­sep­her­ia 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, ver­schij­nen de komende weken online

Inleiding
We hadden veel tegen: een ver­tra­gen­de Tascam-4-sporenrecorder, ondeug­de­lijk computers, scha­bou­we­lijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vast­be­ra­den­heid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capa­ci­tei­ten om tussen de boe­ken­kast en het schaak­spel te doen alsof we met z’n tweeën een vol­tal­li­ge band waren.
Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T‑shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien half­fa­bri­ca­ten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis mee­luis­ter­den, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van ver­traag­de sporen, vergane cas­set­te­band­jes en voor­oor­log­se drum­ma­chi­nes als monument te pre­sen­te­ren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

Friggin’ Horse
Hoe is het zo gekomen?
Waar­schijn­lijk ontstond dit liedje uit het verlangen om een standaard rocksong te maken. Een gesprek van mij en Dwarzand over de prins op het witte paard leidde tot de bizarre tekst.

Wat zegt de enthou­si­as­te­ling?
Het is een van de leukste liedjes om te zingen. Bovendien waren Dwarzand en ik dol op liedjes met Status Quo-rifjes; dat is bij dit nummer enigszins gelukt. Geen nummer om me voor te schamen.

En wat zegt de kniesoor?

De meeste sporen waren op één spoor op een zeer aftands cas­set­te­band­je beland. Het geluid zwalkt en de gitaar staat soms te hard. Daar viel in een later stadium weinig meer aan te ver­an­de­ren.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drum­ma­chi­ne: Dwarzand

Klik hier om Friggin’ Horse te luisteren.

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.