Stukjes in het wild

The Best & the rest of Little White T‑shirt: High Standard/In The Sun

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T‑shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smit­her­eens 9. Breeze 10. Iris 11. San­sep­her­ia 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, ver­schij­nen de komende weken online

Inleiding
We hadden veel tegen: een ver­tra­gen­de Tascam-4-sporenrecorder, ondeug­de­lijk computers, scha­bou­we­lijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vast­be­ra­den­heid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capa­ci­tei­ten om tussen de boe­ken­kast en het schaak­spel te doen alsof we met z’n tweeën een vol­tal­li­ge band waren.
Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T‑shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien half­fa­bri­ca­ten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis mee­luis­ter­den, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van ver­traag­de sporen, vergane cas­set­te­band­jes en voor­oor­log­se drum­ma­chi­nes als monument te pre­sen­te­ren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

LWTlogo

High Standard/In The Sun
Hoe is het zo gekomen?
In den beginne was er een Maartje alleen een liedje aan het bedenken. Om te onthouden wat ik deed, nam ik het op met een webcam. Omdat het nooit voor iemand anders bedoeld was, lette ik helemaal niet op of ik wel een beetje normaal keek en zo. Het filmpje wordt onbedoeld door iets heel grappigs onder­bro­ken. Daarom is de indruk van het liedje kort maar krachtig. Ziedaar het ontstaan van In The Sun: een simpel tok­kel­lied­je. Update: filmpje weg­ge­haald. Uh…toch uit schaamte?

Daarna ging ik het nummer met Dwarzand spelen. Het heette toen tijdelijk High Standard. Na enige tijd ver­wier­pen we ook die versie, wegens te saai, te veel van hetzelfde.
We konden het nummer toch niet loslaten en besloten het tempo te verhogen. In The Sun werd geboren en het werd een van de fijnste inspeel­num­mers: de perfecte warming-up.
Beide liedjes vind je hieronder.

Wat zegt de enthou­si­as­te­ling?
De derde versie (In The Sun) is een ont­zet­tend energiek nummer en dat bevalt me. Ook ben ik dol op de vieze effecten op Dwarzands gitaar.

En wat zegt de kniesoor?
Het cas­set­te­band­je waar dit vanaf komt, moet welhaast een keer mee­ge­was­sen zijn, zo kruimelig klinkt alles.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drum­ma­chi­ne: Dwarzand

Klik hier om de tweede versie, High Standard, te luisteren.

Klik hier om de derde versie, In The Sun, te luisteren.

6 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.