Stukjes in het wild

The Best & the rest of Little White T‑shirt: Raincoats in bed

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T‑shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smit­her­eens 9. Breeze 10. Iris 11. San­sep­her­ia 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, ver­schij­nen de komende weken online

Inleiding
We hadden veel tegen: een ver­tra­gen­de Tascam-4-sporenrecorder, ondeug­de­lijk computers, scha­bou­we­lijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vast­be­ra­den­heid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capa­ci­tei­ten om tussen de boe­ken­kast en het schaak­spel te doen alsof we met z’n tweeën een vol­tal­li­ge band waren.
Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T‑shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien half­fa­bri­ca­ten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis mee­luis­ter­den, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van ver­traag­de sporen, vergane cas­set­te­band­jes en voor­oor­log­se drum­ma­chi­nes als monument te pre­sen­te­ren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

LWTlogo

Raincoats in bed
Hoe is het zo gekomen?
Het was een van de eerste nummers van Little White T‑shirt. Geïn­spi­reerd op zon­dag­och­ten­den met mijn geliefde. Over­leef­de de eerste selectie niet en heeft dus jaren in de prul­len­mand gelegen. Ik heb het er nu uitgevist, omdat het nummer toch wel wat heeft.

Wat zegt de enthou­si­as­te­ling?
Warning: contains explicit content – en daar ben ik altijd vóór. In mijn beste buien hoor ik er Throwing Muses in. En het is behoor­lijk strak.

En wat zegt de kniesoor?
Niet voor niets een nummer dat jaren in de prul­len­mand lag. Er gebeurt net te weinig en de zang kan beter. Bovendien is de explicit content een reden om te blozen als ik in gezel­schap verkeer.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drum­ma­chi­ne: Dwarzand

Klik hier om Raincoats In Bed te luisteren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.