Stukjes in het wild

The Best & the rest of Little White T‑shirt: Smit­her­eens

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T‑shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smit­her­eens 9. Breeze 10. Iris 11. San­sep­her­ia 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, ver­schij­nen de komende weken online

LWTlogo

Smit­her­eens
Hoe is het zo gekomen?
Eerst was er een gitaar. Een heel subtiel gitaartje. ‘Doe daar maar iets mee’, zei Dwarzand. Wat zoveel betekende als: zorg even dat er over een kwar­tier­tje een tekst ligt, dan kunnen we beginnen. En zo geschied­de. Maar we werden allebei altijd een beetje zenuw­ach­tig als we een ballad aan het maken waren, dus bleef het niet bij een subtiel gitaartje: er kwam een soort raar ska­gi­taartje bij. En ook dat was natuur­lijk niet vuil genoeg. En toen kwam het rock­gi­taartje to end all rock­gi­taartjes. En toen waren we gelukkig. Én we hadden wéér een nummer in drie delen. Ik ontwaar een han­dels­merk.

Wat zegt de enthou­si­as­te­ling?
Hoort bij mijn absolute favo­rie­ten. Zowel om te zingen als om te horen. Er valt nog van alles op af te dingen, maar ik vond de tekst leuk, de geva­ri­eerd­heid, de boost van het einde en de vin­ding­rijk­heid. Een goed lief­des­ver­driet­lied­je. Ook hierin hebben we weer cliché’s uit alle genres weten te ver­stop­pen. En ik ben tevreden over de eerste stem. Dat is een zeld­zaam­heid.

En wat zegt de kniesoor?
In een ideale wereld hadden we op zijn minst een handvol nummers van Little White T‑shirt écht afgemaakt: netjes gemixt, een echte drum en alle benodigde instru­men­ten. Dit had één van die afgemixte nummers moeten zijn. Maar we leven in een wereld waarin geen enkel nummer van LWT ooit echt af is geraakt. Ook dit nummer niet. De tweede stem is geluids­tech­nisch nog ‘te ver weg’, bij­voor­beeld. En een klei­nig­heid: mijn Engels is zoals in alle nummers okee, met hier en daar een foutje. Vaak zijn die foutjes onderdeel van de waanzin van de tekst, maar helaas zijn ze soms ook onbedoeld.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drum­ma­chi­ne: Dwarzand
wanneer: 2006

Klik hier om Smit­her­eens te luisteren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.