Stukjes in het wild

The Best & the rest of Little White T‑shirt: Wipe me off

Luister ook naar de andere liedjes van Little White T‑shirt:
1. Inleiding (en vooral veel excuses) 2. Friggin’ Horse 3. Raincoats in bed 4. Jenny 5. Dressing up Marianne 6. High Standard/In the sun 7. Susan Notwet 8. Smit­her­eens 9. Breeze 10. Iris 11. San­sep­her­ia 12. Don’t tell Harry 13. Wipe me off 14. Lady C’mon 15. As if it is 16. Ideal Yeah 17. Sahara Harbour 18. 15 minutes 19. My Muse.
NB De liedjes die nog niet zijn gelinkt, ver­schij­nen de komende weken online

Inleiding

We hadden veel tegen: een ver­tra­gen­de Tascam-4-sporenrecorder, ondeug­de­lijk computers, scha­bou­we­lijk Engels, een raar gevoel voor humor en een chronisch gebrek aan bandleden. Maar we hadden ook een heleboel mee: vast­be­ra­den­heid om een mooie band te stichten, de wil om goeie songs te schrijven en de capa­ci­tei­ten om tussen de boe­ken­kast en het schaak­spel te doen alsof we met z’n tweeën een vol­tal­li­ge band waren.

Omdat ik de liedjes die we tussen 2004 en 2006 met Little White T‑shirt maakten nooit meer tot in de perfectie zal afwerken, gooi ik negentien half­fa­bri­ca­ten zo goed en zo kwaad als het gaat online. Als Dwarzand en ik bij jullie thuis mee­luis­ter­den, zouden we steeds zeggen wat er allemaal anders en beter zou moeten. Toch heb ik besloten dit knipwerk van ver­traag­de sporen, vergane cas­set­te­band­jes en voor­oor­log­se drum­ma­chi­nes als monument te pre­sen­te­ren. Omdat ik ook op half werk trots kan zijn.

LWTlogo

Wipe me off
Hoe is het zo gekomen?
Dit is een van de laatste nummers die Dwarzand en ik maakten. Ik heb geen idee hoe het precies ontstond. Het is een lief­des­lied­je waarin de zee­meer­min een metafoor is voor een bui­ten­staan­der. Bij sommige nummers besloten Dwarzand en ik dat het ‘meer Kylie’ moest. Aan de stem die ik opzet, kun je horen dat dit een van die nummers was. Tot slot: toen ik het schreef, wist ik nog niet dat het ’t laatste nummer van Little White T‑shirt zou zijn. Het is toevallig wel het enige nummer waarin de bandnaam valt.

Wat zegt de enthou­si­as­te­ling?
Ik vind het een goed gelukt Kylie-stemmetje. Bovendien vind ik wederom de variëteit mooi. De tekst is raar en misschien niet altijd correct, maar mij fascineert-ie. En niet te vergeten: het is het enige nummer dat mijns inziens geen tweede stem nodig had. Als ik niks wil wegsmeren met een tweede stem, dan is dat een goed teken.

En wat zegt de kniesoor?
Dit nummer verdient een men­se­lij­ke timing, het moet wiegen en zwalpen. Met zo’n statische drum­mas­jien is dat onmo­ge­lijk. En zoals voor alle nummers geldt: als we het hadden ‘afgemaakt’, dan was het beter gemixt en foutloos gezongen en gespeeld. Jammer, maar helaas.

Wat waren de feiten?
muziek: Maartje Luif en Dwarzand
tekst: Maartje Luif
zang: Maartje Luif
gitaar en drum­ma­chi­ne: Dwarzand
wanneer: 2006

Klik hier om Wipe me off te luisteren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.