Stukjes in het wild

Wat ik gecom­po­neerd had willen hebben

@inebenzine stelde een vraag op Twitter.

Het is geen grote hit geweest en als ik het hier stream, krijg ik vast boze brieven zoals die van de erven Bruna, die mij ooit in spier­bal­len­taal te kennen gaven dat ik inbreuk maakte op hun copyright.
Toch durf ik het voor een paar weekjes wel aan, omdat ik op geen enkele andere manier duidelijk kan maken welk nummer ik had willen com­po­ne­ren en waarom. Het arran­ge­ment had ik waar­schijn­lijk is iets strakker en groovier gemaakt (gitaar!), maar de com­po­si­tie en de catchy tune: jaloers­ma­kend.

Zet het luid en luister.
Before My Head Explodes – Caesar

NB Dit stukje schreef ik twee dagen geleden. Daarna kreeg ik een aan­hou­den­de ruzie met WordPress. Oud nieuws dus.
Update: het liedje is er weer af.

9 reacties

 • Niki

  jah! dat is inderdaad een heel fijn en mooi liedje. je kan ook een linkje naar het liedj op youtube zetten. een iets minder mooie/charmante oplossing, maar wel legaal. rot buma. :-)

 • Zezunja

  Ik vrees dat onze smaken nogal uiteen lopen. Ik ben zoals u misschien weet een groot fan van Aretha, maar vanaf deze plaat is het helemaal mis gegaan met de Queen of Soul.

 • Urbain Alpain

  ‘k Vind het een beetje een ‘mager beestje’ om gecom­po­neerd te willen hebben.
  Ik zou voor ‘Soul­jac­ker, Pt. I’ van ‘Eels’ wel op m’n palmares willen hebben staan. Vind ik een erg strak en goed opgebouw nummer. Om heel eerlijk te zijn zou ik eigenlijk wel 1000 nummers gecom­po­neerd willen hebben… maar ja, ik ken gvd geen noot muziek. Of ’t zou een do moeten zijn maar daar kom je alsnog niet ver mee. Ik had dit bericht ook kunnen twitteren maar dat vertikte ik :)

 • Zezunja

  Maar echt, heer Pain, ik denk dat u mij over een paar maanden dankbaar gaat zijn als u zich nu door mij laat aansporen.
  Download tweetdeck voor PC of tweetie voor Mac, voeg mij toe en wat leuke mensen die ik u eventueel kan aanraden. Heb daarna even geduld. Binnen de kortste keren ziet u de lol ervan in.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.