Stukjes in het wild

Hier zijn we dan, mijn debuut­ro­man

Met trots pre­sen­teer ik het omslag van mijn debuut­ro­man Hier zijn we dan. In september is het boek ver­krijg­baar, tot die tijd hou ik jullie hier op de hoogte.
Mijn roman wordt uit­ge­ge­ven door Uit­ge­ve­rij L.J. Veen, het omslag is ontworpen door Roald Triebels en de auteurs­fo­to (klik) is genomen door Ilja Meefout.
Hoe het zo gekomen is, kun je hier lezen.
Mocht je op de hoogte willen blijven van alle faits divers rondom het boek, laat een reactie achter met je e‑mailadres (wordt niet getoond), dan voeg ik je te zijner tijd toe aan de mai­ling­lijst.

De (voor­lo­pi­ge) flaptekst:

Hier zijn we dan
Here we are now. Entertain us

Drie dagen voordat Nirvana zijn bekendste concert in Nederland geeft, in november 1991, hoort de zeven­tien­ja­ri­ge Noor dat haar klas­ge­noot Izzy zelfmoord heeft gepleegd. Het nieuws komt hard aan in het café in de Amster­dam­se Pijp waar Noor met andere spij­be­laars van het Mon­tes­so­ri­ly­ce­um haar dagen slijt. In de ach­ten­ze­ven­tig uren die volgen worden de grond­ves­ten onder Noors wereldje weg­ge­sla­gen. De dood van haar klas­ge­noot werpt een ander licht op haar leven en haar vrienden.

Als Balsemien Noor in verband brengt met Izzy’s dood en het ook nog eens aanlegt met Noors stille liefde Sven, moet Noor zichzelf een spiegel voor­hou­den: wat is in vre­des­naam háár verhaal?

Hier zijn we dan schetst een even liefdevol als ont­hut­send beeld van een cultuur die begin jaren negentig tot bloei kwam. Een cultuur waarin zelf­ont­plooi­ing en keu­ze­vrij­heid heilig zijn en waarin je alleen meetelt als je jezelf bent. Maar wat als je niet weet wie dat is?

29 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.