Stukjes in het wild

Wat de een­zaam­heid verdreef

Dit is het vervolg op Hoe de een­zaam­heid begon.
Toen Wannes mij in 2005 op basis van een paar mails uit­no­dig­de om naar Leuven te komen, schreef hij: ‘Kom asjeblief, dan doen we enkel leuke dingen.’ Zelfs de een­zaam­heid zette geen streep door dat motto.Klik voor meer dan een fragment.
Ik ben een kijker, een loerder, een tuurder. Geef mij een mooi uitzicht op een ander en ik vermaak me wel. Maar omdat we levende zielen pro­beer­den te mijden, kwam die hobby wat in het gedrang deze vakantie. Daarom richtte ik mij op de cam­ping­de­co­ra­tie. Zij zijn groot en ik is klein. Pardon? Wat is groot? En wat is er met de witte poes gebeurd?Klik voor meer dan een fragment.
Ook de raam­de­co­ra­tie van stok­bro­den in kle­der­dracht was om over naar huis te schrijven. De mevrouw naast me wilde ook graag op de foto. (Irún, Spaans-Baskenland)Klik voor meer dan een fragment.
Ik kijk graag, maar ik maak ook graag vriendjes. Gelukkig kon ik zo nu en dan mijn stem­ge­luid testen op een van de Hit­ler­kat­ten die ons pad kruisten. Deze ontmoette ik in Hondar­ri­bia, Spaans-Baskenland. De scheiding mag nog iets meer naar links, maar voor het overige…Klik voor meer dan een fragment.
Hitlerkat 2, Saint Cirq, Frankrijk. Hoeveel Hit­ler­kat­ten is normaal, per vakantie?Klik voor meer dan een fragment.
Er was maar één kat stoerder dan alle Hit­ler­kat­ten bij elkaar. Dat was de dorpspoes van Le Bugue. Die leefde op een klein rondpunt waar gigan­ti­sche vracht­wa­gens de hele dag onvoor­stel­baar kleine draai­cir­kels maakten. Ze mocht nergens naar binnen, maar ze had overal een eigen plekje. Bij het café een stoel (zie foto), bij de super­markt een doos en bij de oude mannetjes een plaatsje op het bankje. Alle honden van het dorp waren bang voor haar.Klik voor meer dan een fragment.
Qua aanspraak heb je er niet veel aan, maar mooi was het wel, de zwerm roof­vo­gels boven de weg naar Pamplona.Klik voor meer dan een fragment.
De kans dat je vriendjes maakt wordt groter als je het raam van je hotel­ka­mer open laat. (Pamplona, Spaans-Baskenland)Klik voor meer dan een fragment.
En de kans dat je vriendjes maakt wordt ook groter als je kookt. (Bidart, Frans-Baskenland)Klik voor meer dan een fragment.
Dus kookte ik. (Hondar­ri­bia, Spaans-Baskenland)Klik voor meer dan een fragment.
Ik hield niet meer op met koken (Saint Cirq, Frankrijk).Klik voor meer dan een fragment.
Maar het werkte. Wannes en ik werden dikke maatjes.Klik voor meer dan een fragment.
Onmis­ken­baar dikke mik.Klik voor meer dan een fragment.
En zo werd het toch nog gezellig.

3 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.