Stukjes in het wild

Mooi huis te huur in Leuven (800 euro)

UPDATE: het huis is verhuurd.

‘Je mag er vanuit gaan dat als je een foto van je huis op Funda zet, je je beste beentje voorzet’, zei de zeer gewaar­deer­de Hans Aarsman vorige week bij De Wereld Draait Door, waarna hij de draak stak met tal van malle huizenfoto’s op Funda (kijk hier voor het item).
Ik genoot van het item, maar god, wat voelde ik me onge­mak­ke­lijk. Ik stond namelijk net op het punt mijn huis om Immoweb (de Belgische Funda) te zetten.

Toen wij hoorden dat we een nieuw huis hadden, ben ik gaan inpakken en toen wij hoorden dat we er finan­ci­eel veel bij te winnen hadden om ons oude huis zelf aan de man te brengen, moesten er foto’s komen. Van een huis dat ik al aan het inpakken was. Kortom: niks beste beentje, het hoogst haalbare was het ‘nét-acceptabele’ beentje.
God­zij­dank woon ik hier al (!) twee jaar, dus er zijn veel foto’s, maar dat beste beentje blijft te hoog gegrepen. Stof­zui­gers, was­hand­jes, volgens Aarsman mag het allemaal niet, ik kon geen foto’s vinden zonder dat soort aardse zaken.

Even heb ik overwogen ons huis stiekem op Immoweb te zetten, zodat jullie mijn was­hand­jes en stof­zui­gers niet zouden zien. Maar ik geloof dat ‘stiekem’ niet de beste strategie is, als je van je huis af wilt. Dus toon ik na enige aarzeling toch maar mijn stof­zui­ger.

Met andere woorden: wie wil er ons huis wonen? Het is een fijn huis, we hebben hier met veel plezier gewoond. We gaan weg, omdat we goedkoper willen wonen, anders waren we graag gebleven.
Voor meer infor­ma­tie kijk op Immoweb.

Wees er snel bij, want het huis stond sinds gis­ter­avond op Immoweb, was binnen een uur al bijna honderd keer bekeken en van­och­tend vroeg hingen de geïn­te­res­seer­den al aan de telefoon.

9 reacties

 • Josefine

  Kun je in België nog je eigen huur­wo­ning door­ver­hu­ren dan? Of begrijp ik het verkeerd en was het een gekocht huis dat je verhuurd omdat jullie elders gaan wonen? Ziet er wel prachtig uit. Heb geen stof­zui­ger opgemerkt.

 • Zezunja

  Josefine, dat mag ook niet, onderhuur. Maar dit is gewoon huur. Wij gaan hier helemaal weg. Alleen, zoals ik al schreef, we hebben er zelf belang bij dat het sneller verhuurd is dan onze opzeg­ter­mijn, want we hebben al een ander huis, dus we hebben vanaf mei dubbele vaste lasten. Dus plaatsen we zelf de oproepjes.
  En er staat écht een stof­zui­ger op.

 • Josefine

  Ah, maar in NL (vooral Amster­dam­re­gio, maar ook elders) moet je naar Woningnet en dan maar afwachten wanneer er iets voor je is. En mag je zelf geen nieuwe kandidaat aanbieden.
  *heeft de stof­zui­ger gevonden*

 • Zezunja

  Het blijkt niet nodig Maarten, het loopt echt storm. Mensen kunnen heel goed dealen met een stof­zui­ger, blijkt!

  En Josefine, ja, in Leuven zijn dat soort dingen veel minder strak geregeld. Soms is dat een voordeel, soms een nadeel.

 • sindee

  Leuk (geschreven)!!hoe vaak komt het woord washandje nou voor in een blog? Ik ben geneigd er meteen een leitmotiv van te maken ;)
  Succes met het huis

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.