Losse opdrachten

Schrijf je in voor een cursus columns schrijven

Wat? Schrijf een betere column door het slijpen van spits­von­dig­heid en het oppoetsen van stijl, taal en bon­dig­heid. Dat is het motto waarmee we vijf avonden aan de slag gaan. Aan de hand van vijf bouw­ste­nen (idee, inhoud, vorm, stijl en taal) buigen we ons over teksten van elkaar en die van beroemde colum­nis­ten. We doen vin­ger­oe­fe­nin­gen, bespreken columns en leren denken met het hoofd van de lezer.
Je krijgt een hand­lei­ding en je mag gedurende de cursus vier columns inleveren die grondig zullen worden nagekeken.

Door wie? Maartje Luif is zelf­stan­dig jour­na­list en schrijver in Leuven. Ze werkt als freelance (hoofd-)redacteur voor onder meer de Neder­land­se Taalunie en schreef in opdracht van de VPRO, MTV, de Volks­krant en tal van andere media columns en jour­na­lis­tie­ke verhalen. Ook gaf ze jarenlang les op de School voor Jour­na­lis­tiek in Utrecht en bij ver­schil­len­de cur­sus­or­ga­ni­sa­ties in Vlaan­de­ren.

Wanneer? Vijf maan­dag­avon­den. 11 november, 18 november, 25 november, 2 december, 9 december 2013. Telkens van 19:00 tot 22:00 uur.
Waar? Ont­moe­tings­cen­trum De Bruul, Brou­wers­straat (tegenover 17), Leuven, België.
Kosten? €250 (incl. BTW – de cursus gaat alleen door bij minimaal 6 deel­ne­mers)
Meer infor­ma­tie en inschrij­ven? Je kunt je inschrij­ven door te mailen naar maartje [apen­staart­je] hetei­land­neus [punt] be. Of klik hier voor een mail­for­mu­lier. Je ontvangt ver­vol­gens een e‑mail met alles wat je moet weten over inschrij­ven, betalen en meedoen.

Cursus Columns Schrijven
Cursus Columns Schrijven

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.