Columns

‘Dat ze terug­keerd van waar ze gekomen is’ (sic!)

Een paar weken geleden mocht ik een week lang het Mid­dag­jour­naal voor het Radio 1‑programma Nieuwe Feiten maken. 

Het Mid­dag­jour­naal van maandag 17 februari beroerde de gemoe­de­ren enigszins. De reacties waren uit­een­lo­pend, soms gemeen, soms hartelijk. Hier een mini-bloemlezinkje.

Dit was de eerste, de Facebook-site van Radio 1:

Die was al vrij spoedig verdwenen. Navraag bij Radio 1 leerde: ‘rechtse, zure meningen mogen, schelden mag niet’. Dit beschouw­de de moderator als gescheld.

Daarna kwam dit:

Zijn refe­ren­tie aan de Caraïben komt waar­schijn­lijk door de foto van mij die Radio 1 bij het Mid­dag­jour­naal plaatste. Met een beetje goede wil, kun je er een Cara­ï­bi­sche vrouw in zien. Ik voelde me drie eeuwen terug geka­ta­pul­teerd, toen plan­ta­ge­hou­ders mensen beoor­deel­den op hun werk­ver­mo­gen.

Op de Radio 1‑site was er een psycho-analyse van mij begonnen. Óf de mensen waren danig op hun pik getrapt, dat kan ook.

Gelukkig waren er ook mensen die het voor me opnamen:

Ook op mijn eigen Twitter, Facebook en mail kwamen talloze reacties binnen, al met al ben ik die dag nau­we­lijks aan werken toe­ge­ko­men. Ik piekerde, omdat ik het te gemak­ke­lijk vond om iedereen die zich tegen mij keerde bij voorbaat te dis­kwa­li­fi­ce­ren. Uit­ein­de­lijk kwam ik er in mijn radio­co­lumn van woensdag 19 februari op terug. Die zal ik hier morgen plaatsen.

2 reacties

  • Kathy

    Dit vind ik werkelijk beneden peil , en het is een van de redenen waarom ik nooit com­men­ta­ren lees onder artikels…
    Kop op Maartje, diegenen die jou kennen weten maar al te goed wat een warm en tof mens je bent! Laat die zuur­prui­men eerst maar eens in eigen boezem kijken.…

  • esther

    Een mening ver­kon­di­gen, en vele meningen volgen.. een ziekte van deze tijd. Iedereen mag er iets over zeggen. Ik vind dat jij zinnige dingen zegt. Dus ook ik vind er iets van :-)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.