Columns

‘Dat ze terug­keerd van waar ze gekomen is’ (sic!)

Een paar weken geleden mocht ik een week lang het Mid­dag­jour­naal voor het Radio 1‐programma Nieuwe Feiten maken. 

Het Mid­dag­jour­naal van maandag 17 februari beroerde de gemoe­de­ren enigszins. De reacties waren uit­een­lo­pend, soms gemeen, soms hartelijk. Hier een mini‐bloemlezinkje.

Dit was de eerste, de Facebook‐site van Radio 1:

Die was al vrij spoedig verdwenen. Navraag bij Radio 1 leerde: ‘rechtse, zure meningen mogen, schelden mag niet’. Dit beschouw­de de moderator als gescheld.

Daarna kwam dit:

Zijn refe­ren­tie aan de Caraïben komt waar­schijn­lijk door de foto van mij die Radio 1 bij het Mid­dag­jour­naal plaatste. Met een beetje goede wil, kun je er een Cara­ï­bi­sche vrouw in zien. Ik voelde me drie eeuwen terug geka­ta­pul­teerd, toen plan­ta­ge­hou­ders mensen beoor­deel­den op hun werk­ver­mo­gen.

Op de Radio 1‐site was er een psycho‐analyse van mij begonnen. Óf de mensen waren danig op hun pik getrapt, dat kan ook.

Gelukkig waren er ook mensen die het voor me opnamen:

Ook op mijn eigen Twitter, Facebook en mail kwamen talloze reacties binnen, al met al ben ik die dag nau­we­lijks aan werken toe­ge­ko­men. Ik piekerde, omdat ik het te gemak­ke­lijk vond om iedereen die zich tegen mij keerde bij voorbaat te dis­kwa­li­fi­ce­ren. Uit­ein­de­lijk kwam ik er in mijn radio­co­lumn van woensdag 19 februari op terug. Die zal ik hier morgen plaatsen.

2 reacties

  • Kathy

    Dit vind ik werkelijk beneden peil , en het is een van de redenen waarom ik nooit com­men­ta­ren lees onder artikels…
    Kop op Maartje, diegenen die jou kennen weten maar al te goed wat een warm en tof mens je bent! Laat die zuur­prui­men eerst maar eens in eigen boezem kijken.…

  • esther

    Een mening ver­kon­di­gen, en vele meningen volgen.. een ziekte van deze tijd. Iedereen mag er iets over zeggen. Ik vind dat jij zinnige dingen zegt. Dus ook ik vind er iets van :-)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.