Stukjes in het wild

Gebroken beloftes

29 november 2013 bestond mijn weblog 10 jaar. Ik beloofde vorig jaar mijn feestje te vieren en uit­ge­breid verslag te doen van wat er die tien jaar was gebeurd, maar gaandeweg bleek het geen jaar waarin ik zin had om te reflec­te­ren en terug te kijken. Bye bye belofte.

Ergens in het najaar stuitte ik op de scheeps­brie­vensite van het Instituut voor Neder­land­se Lexi­co­lo­gie en ik beloofde een serie maken over scheeps­brie­ven: Groe­te­nis­se. Tot m’n zus mij vertelde dat op de Neder­land­se tv al jaren een serie draaide over die scheeps­brie­ven. Toen was de lol er gelijk af. Ik besloot ook deze belofte te breken.

Nu beloof ik een week lang te ploggen (®10e). Een week slechts. Dat moet toch lukken? Over een uurtje de eerste afle­ve­ring.

5 reacties

 • maartje

  Dat kun je bij Martine een beetje zien: elke dag een soort foto­da­g­boek. Verder doe ik ook maar wat.

 • Anoniem

  Sorry voor dat met die brieven. Serie is overigens van algemene his­to­ri­sche aard en niet van taal­kun­di­ge. Er worden stukken geciteerd, maar niet eens zoveel. Dus als je toch nog zin hebt.…..

 • maartje

  Hee anoniem, ben je Janneke?
  Ik was juist blij dat je het zei, ik dacht echt dat ik heel origineel was. Het is me net iets te veel werk (moeilijk te lezen die brieven) om het te doen nu er al voor zo’n groot publiek iets mee is gedaan.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.