Lezenswaardigheden – dinsdag 1 mei 2018

Kantoorknuppel, het ga u goed – 925.nl

Either you love him or you hate him lijkt me geen slechte manier om Jort Kelder te beschrijven, met daarbij de kanttekening dat beide sensaties zich in hoog tempo kunnen afwisselen. Zo ervaar ik ergernis en afschuw én bewondering en geamuseerdheid als ik hem aanschouw, maar hoe het ook zij: schrijven kan hij als de beste, en deze 925-memoires zijn lezenswaardig. In dit artikel draagt hij de site 925.nl (lees: nine-to-five) voorgoed over aan FTM.nl (Follow The Money).

‘Gemiddeld bereikt 925 zo’n 130 duizend unieke bezoekers per maand, met uitschieters naar het dubbele. We zouden dat aantal vrij makkelijk kunnen verhogen, maar vinden het eigenlijk wel goed zo. Heel veel meer hoogopgeleide kantoorknuppels die in financiële stukken  geïnteresseerd zijn, zal dit vlakke land niet herbergen. Alleen denkt de advertentiewereld in andere aantallen. Om van banners te kunnen bestaan en de bloggers acceptabel te kunnen honoreren, is minstens het tienvoudige bezoek nodig. En daar bedanken wij voor, ook al omdat we graag met een letterbak voor meer dan vierhonderd woorden blijven werken. Het advertentiemodel is, kortom, dood. Toen we begonnen, kon een business-site nog tientjes per duizend bereikte bezoekers rekenen. Met dank aan massa-platforms en slimme algoritmes is dat nu centenwerk. Wie toch iets aan adverteerders wil verdienen, opteert voor branded content, wat een sjieke benaming is voor sponsoring danwel smoezelige sluikreclame. Helaas, al zouden we willen: we zijn er niet geschikt voor.’

Stoppen met Facebook is een gendered issue – dieponderzoek.nl

Linda Duits wijst op een essay van techjournalist Sarah Jeong die betoogt dat stoppen met Facebook veel grotere gevolgen heeft voor vrouwen dan voor mannen, omdat vrouwen vaker degene zijn die emotionele arbeid verrichten en contacten onderhouden. Vrouwen die verantwoordelijk zijn voor de felicitaties allerhande en contact tout court krijgen er veel handwerk bij als ze stoppen met Facebook, niet iedereen kan zich dat tijdverlies veroorloven.

‘Bovendien: hoeveel van de stoppers zijn nog steeds bereikbaar via Facebook via hun vrouwelijke partners?’

8 Sneaky Heart Attack Symptoms That Women Might Be Ignoring – Reader’s digest

Als hypochonder mag ik dit soort stukken eigenlijk niet te veel lezen, maar tegelijkertijd is het belangrijk dat wij, vrouwen, de oude informatie die we hadden (gebaseerd op mannelijke casussen) vervangen door nieuwe informatie (gebaseerd op vrouwelijke casussen). Dus heb ik dit stuk gelezen en mijn hypochondrie munitie gegeven, maar toch: misschien redden deze wenken ooit mijn leven, of het uwe.

‘Other than the reproductive system, the cardiovascular system has the most differences between genders. So it’s to be expected that the symptoms—while sometimes shared with men in a general sense—can also be experienced differently.’

Bezienswaardig
Beeld: Benjamin Moran Dale (1889-1951) maakte deze poster voor de National American Women’s Suffrage Association.

 

1 mei 2018 | Geen reacties

«

»

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

0 Reacties

© 2020 Maartje Luif & KLEO, met dank aan Wannes Daemen • Leveringsvoorwaarden

Stuur een mailtje

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail mij!

Wordt verstuurd

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?