Stukjes in het wild

Dominante vrouw

‘Zou je misschien zelf je kleren goed willen draaien? Anders ben ik eindeloos bezig alle broeken, truien en t‑shirts om te keren.’

Ik had me inge­hou­den. Al een tijdje. Omdat ik een dominante vrouw ben, en ik dat niet wil zijn. Voor je het weet moet Wannes alles doen zoals ik het doe, en daar wordt niemand beter van. Maar dit kostte me tijd. Veel tijd. Alle broeken goed draaien, het binnenste binnen, het buitenste buiten, zoals het hoort. Dus ik zei er toch maar wat van. Niet onge­dul­dig, nee, zo neutraal mogelijk, want ik wil geen zeikerd zijn. Maar ik wil ook niet eindeloos broeken terug­draai­en als dat niet nodig is.

‘O,’ zei hij. ‘Moest dat niet?’
‘Moest wat niet?’
‘Alles bin­nen­ste­bui­ten keren? Ik doe dat speciaal voor jou.’
Ik wilde door­vra­gen, voor mij? Hoezo dat? Maar ineens wist ik het weer. Toen zijn zus ging trouwen, al meer dan tien jaar geleden, had hij eens een fluwelige jeans gekocht. Een zachte, met een speciale glans. Don­ker­bruin. Heel mooi. ‘Die moet je maar bin­nen­ste­bui­ten keren voor je ‘m in de was doet,’ had ik toen gezegd. ‘Dan heb je kans dat we die mooi houden, met dat harde Leuvense water.’ Ja, zo was het gegaan.

Ik schudde mijn hoofd, wist niet goed wat te zeggen. Ik was blij dat hij naar me had geluis­terd, destijds. Ik bedoel, ik wil dan wel geen dominante vrouw zijn, maar het is fijn dat hij me nog serieus neemt. Tege­lij­ker­tijd zou het wel handig zijn als hij ermee zou stoppen, met dat omdraaien van al die kleren.

Ineens zag ik glas­hel­der voor me hoeveel tijd we hadden besteed aan al dat gedraai. Hij eerst alles binnenste buiten, en ik voor het opvouwen alles weer terug. Ik moest lachen.
‘Wat is er?
‘Niks,’ zei ik. ‘Stop er maar mee. Met dat omdraaien. Alleen bij een heel mooi kle­ding­stuk is het wel handig. Anders niet.‘
Hij keek me aan, probeerde de nieuwe infor­ma­tie te verwerken en zei: ‘Oké.
‘Oké’, zei ik.
En gedurende een korte wijle hield ik over­dre­ven veel van ons.

2 reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.